5 kyyhkysiä

5 kyyhkysiä

Pienet koot, vahvat ja pienet nokat, nämä linnut tunnetaan kauniista kappaleistaan. Tässä artikkelissa kerrotaan eräistä kyyhkönlajista, joita kutsutaan myös mustikoiriksi, eräiden metsien tyypillisiksi asukkaiksi ja tietyille kaupungeille.

Esimerkkejä sukkulajista

Genre tunnetaan nimellä Turdus, mutta yleisesti heitä kutsutaan kavereiksi, mustikoiriksi tai keloiksi. Maailman tunnetuimmista tai hajautetuista kuohista lajista löytyy:

1. Yhteinen hankaus

Tämä metsäalueiden sekä puutarhojen ja puistojen asukkaat ovat Euraasian kaltaisia, vaikka hän siirtyy Pohjois-Afrikkaan ja Lähi-itään, ja se on otettu käyttöön Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Se on tunnettu sen hyvin rakennettu savi pesä, jossa naaras hatching jopa viisi sinistä munaa ja pilkkuja.

Yhteinen kouru – kuva, joka avaa tämän artikkelin – mittaa noin 23 senttimetriä ja sukupuolten välillä ei ole melkein eroja, vaikka kyllä ​​näytteen iän mukaan. Höyry on ruskea, mustalla paikallaan ja selkeästi vatsaan. Se on monogameinen laje, joka ruokkii selkärangattomia ja pehmeitä hedelmiä.

2. Yhteinen mustahius

Tämä on toinen yleisimpiä nieluja, mutta sitä tässä tapauksessa voimme erottaa sen sen mukaan, onko se uros vai naaras väri höyhenet. Ensimmäinen on musta, lukuun ottamatta laskua, jalkoja ja silmiä, jotka ovat kellertäviä. Naaras on ruskea ja vatsa hieman siistimpi kuin siivet.

Yhteinen punapaikka asuu Aasiassa, Pohjois-Afrikassa, Euroopassa (missä se on kotoisin), Oseaniassa ja Etelä-Amerikassa, jossa se on otettu käyttöön. Se voi olla jopa 30 senttimetriä ja sen paino vaihtelee sukupuolen mukaan: miehet ovat suurempia. He syövät hyönteisiä, hedelmiä ja siemeniä.

3. Ruskkuhuna

Kuten nimestä ilmenee, ruskean kuohun ruskeat höyhenet eri sävyissä, jotkut kevyemmät vatsaan ja tummemmat häntä. Jälkimmäinen päättyy suoraan ja on melko pitkä verrattuna muuhun kehoon.

Tämä latinalainen linnuilla on laulu eri tonoista ja voi kopioida muiden eläinten äänet. Se ruokkii siemeniä, hedelmiä ja pieniä hyönteisiä, jotka hyppäävät ja purevat maahan.

4. Capiblanco mustikka

Se on toinen lintulajista, joka näkyy Euroopassa kesällä, koska sen suosituin elinympäristö on alppimetsät. Toisin sanoen hän valitsee Pyreneiden, Skandinavian ja Ison-Britannian saaret, ja sitten talvella matkustaa Pohjois-Afrikkaan ja Etelä-Espanjassa.

Tämän lajin urospuolinen höyhenpeite on tyypillistä: enimmäkseen mustalla harmaalla tai ruskealla merkinnällä ja hyvin silmiinpistävällä valkoisella kauluksella. Naiset ovat ruskeita ja niillä on myös selkeät, mutta pilkottavat leonadas-pisteitä. Molemmat sukupuolet laulavat, kun he haavat oksat tai koko lennon.

5. Real thrush

Viimeinen tässä listassa olevasta kyyhkysalasta on kesäisin Venäjällä ja Keski-Euroopassa metsien ja pikkukivien asukkaita. Muuttoliike ja talvi viettää se ryhmitellään sen lajien ja muiden lajien lintujen, kuten punasivustolla.

Kuninkaallinen tassu houkuttelee huomiota vankalla ruumiinsa harmaalla hännällä ja siivillä, valkoisella vatsa ja keltaisella ja ruskealla rintakehällä. Miehien ja naarojen höyhenissä ei ole lainkaan eroja, mutta kooltaan (ne ovat pienempiä). Tämä lintu on kaikkiruokaista ja mieluummin syödä hyönteisiä kuumana ja marjoja kylmissä kuukausina.

Se pesii puita ja pieniä pesäkkeitä suojelemaan itseään varisilta; He voivat puolustaa kotiaan tuomalla ulosteita saalistajiin. Jokaisena vuodenaikana naaraat asettavat kuusi vihertävää munaa ja heiluttavat niitä kahden viikon ajan. Yhdessä uroksen kanssa he ovat vastuussa ruokinnasta, kunnes he ovat itsensä arvoisia, kaksi viikkoa syntymän jälkeen.

Katso video: Leevi ja Leavings – Kyyhkynen ja kyykäärme

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: